Samler dokumentasjon etter Kielland-ulykken Samler dokumentasjon etter Kielland-ulykken
Publisert: 30. mars 2022 Updated: 30. mars 2022
Har du noe du ønsker å dele etter Alexander L. Kielland-ulykken i 1980? Da ønsker prosjektleder Else M. Tungland at du tar kontakt.
Else M. Tungland leder dokumentasjonsprosjektet etter Alexander L. Kielland-ulykken.

Har du noe du ønsker å dele etter Alexander L. Kielland-ulykken i 1980? Da ønsker prosjektleder Else M. Tungland at du tar kontakt. Hun leder det historiske dokumentasjonsprosjektet tilknyttet Alexander L. Kielland-ulykken som har startet opp i regi av Norsk Oljemuseum.

Hensikten med prosjektet er å bidra til å dokumentere Kielland-nettverkets arbeid og de overlevende og etterlattes opplevelser i forbindelse med ulykken. Plattformen veltet i høy sjø i Nordsjøen 27. mars 1980. I ulykken omkom 123 av de 212 menneskene om bord, mens 89 overlevde.

«Har du for eksempel et privat arkiv, bilder, gjenstander, eller annen dokumentasjon? Vi ønsker kontakt med alle som har noe de ønsker å dele,» sier Else M. Tungland. Prosjektlederen har bakgrunn som samfunnsforsker. Hun er fra tidligere forfatter eller medforfatter for flere bøker om Kielland-ulykken

«Vi er også interesserte i prosjektforslag og ideer som kan bidra i fortellingen om ulykken og arbeidet som ble gjort i etterkant, og som kan gjennomføres i løpet av prosjektperioden som er tre år,» sier Tungland.

Kontakt Else M. Tungland dersom du har noe du ønsker å dele.
Epost-adresse: else@norskolje.museum.no

Kunngjøringen som ble publisert i Stavanger Aftenblad i februar 2022